Rijschool Dick

RIJSCHOOL DICK

Nuenen
tel. 06 - 20 97 20 41

Email: info@rijschooldick.nl

CBR beoordeling

KvK 17240538
Btw. Nr. NL050522000B02
Bank NL45INGB0001041475 tnv D. Berrevoet

© 2011 Rijschool Dick

Kwaliteitsrijschool in de regio Eindhoven - Helmond

Over de rijschool

Lesvoorwaarden

Theorie examen

Erkend lid van:

Home

RIS methode

Pakketten/Prijzen

Lessen vanaf 16,5 jaar

Twijfel je nog?

Twijfel je nog?

Keuze maken? Weet je het nog niet?

 

Meestal ga je af op ervaringen van familie, vrienden en kennissen. Hun ervaring is een belangrijke informatiebron, soms hoor je goede dingen over meerdere rijscholen en wordt de keuze moeilijker. Surfen op het internet kan ook maar dan….de prijzen en aanbiedingen vliegen voorbij. De ene belofte nog mooier dan de ander.


Wat tips:

Kies voor een lokale rijschool, het is dan duidelijker wie er achter die rijschool staat. Een ANWB, BOVAG of SRB erkende rijschool, die hebben een garantiefonds. Een rijschool die schimmig doet over de lengte van de rijles is meestal  45 of 50 minuten les. Vooral de “ grotere”  rijscholen gebruiken deze kortere  lessen om meer leerlingen te kunnen omzetten. Voor jou betekend dat meer lessen.


Rekenvoorbeeld:

 € 39,- voor 50 minuten  = € 46,80 per  60 minuten!

€ 40,-  voor 45 minuten = € 53,33 per 60 minuten!

Ook met examengeld is het opletten en heel verschillend per rijschool, rijschoolkosten aan het CBR voor een personen auto examen/toets  = € 96,34  + administratiekosten, +  daarbij rekent de rijschool meestal  2/3 lesuren bij,  sommige rijscholen maken het echter heel bont en reken vlot  € 250 tot € 300 voor een toets of examen.


Kwaliteitsgarantie?

100 % Zekerheid heb je nooit, wel staat een RIS rijschool onder constante kwaliteitscontrole van het CBR. Bij elke RIS tussentoets/examen controleert de CBR examinator of de rijschool het RIS lesplan gevolgd heeft.                                               

Lesmethodiek.

Het RIS systeem gebruikt altijd een leskaart & lesboek, dat geeft je overzicht over de opleiding. Een RIS rijschool lest daardoor altijd efficiënter. Het lesprogramma is altijd gegarandeerd, want jij ziet in het boek waarmee je bezig bent.


Proefles.

Exact bepalen in een proefles over het aantal lessen dat je nodig is een fabel, wel kan een ervaren rij instructeur bepalen of je gevoel voor het auto rijden hebt… dus of je een trage of snelle leerling bent.  Bij de gemiddelde leerling  is het op de helft van de rij opleiding redelijk  in te schatten op hoeveel lessen die uitkomt.


Lespakket of losse lessen

Een pakketvorm is het voordeligst, je koopt “groter” in, maar rijles krijgen is echter maatwerk, landelijk gemiddelde aantal lesuren ligt rond 40 uur. Zie een pakket als een voordelige start.  Gespreid betalen bieden veel rijscholen aan, maar let op!! Vaak gaat het om een lening en een registratie bij het BKR. Dus teken nooit iets te snel.

Heb je nog vragen? Bel mij vrijblijvend, 06 20972041, of maak een afspraak en ik kom bij je langs.                                      

Succes met je keuze.                                                                                                                                                       

Dick Berrevoet